Marković: U današnjoj Crnoj Gori scenario vjerske zemlje ne može proći
Foto:DPS

"Irinej da prihvati da je CG građanska i višenacionalna država"

Marković: U današnjoj Crnoj Gori scenario vjerske zemlje ne može proći

U današnjoj Crnoj Gori scenario vjerske i nacionalne zemlje prosto - ne može proći, poručio je u Budvi premijer Duško Marković.

Marković je na sastanku sa Savjetom mladih DPS Budva kazao da patrijarh SPC Irinej treba da shvati i prihvati da je Crna Gora sekularna, građanska i višenacionalna država.

U današnjoj Crnoj Gori scenario vjerske i nacionalne zemlje prosto - ne može proći - kazao je Marković.

Kazao je da se nad Crnom Gorom povampiruju politike krvavih 90-tih godina prošlog vijeka ali  da Crnu Goru niko ne može uvući u sukobe i nestabilnost.

"Zakon o slobodi vjeroispovijesti bio je samo povod da se pokrene destrukcija protiv evropske i građanske Crne Gore. Ovo pitanje koje opterećuje mnoge građane i njihove porodice, riješićemo mirno i demokratski kao i svaki put do sada", uvjerava Marković.

Podjsetimo, poglavar SPC kazao je za Sabornik da je srpska crkva i rodila i podigla Crnu Goru te da bez srpske crkve Crna Gora danas ne bi ni postojala.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.