Vjenčanje starca (103) i djevojke (30): Evo koliko je platio mladu ( VIDEO)
Foto: Starac i djevojka

Vjenčanje starca (103) i djevojke (30): Evo koliko je platio mladu ( VIDEO)

Još prošlog mjeseca indonežanske društvene mreže bruje o kontroverznom vjenčanju u Južnom Sulavesiju, na kojem je 103-godišnji holandski kolonijalni ratni veteran nedavno oženio 30-godišnju ženu.

Fotografije i video zapisi para s njihovog vjenčanja već više od nedjelju dana izazivaju ogorčenje i šaljive komentare na društvenim mrežama.

Bilo je i onih koji ne mogu da vjeruju da je vjenčanje bilo stvarno, ali nekoliko indonežanskih novina potvrdilo je da je 103-godišnji Puang Kate oženio 30-godišnju Alu Alang u okrugu Siva, piše Kurir.

Mladoženja, koji je navodno udovac, borio se u holandskom kolonijalnom ratu (1945. - 1949.), prenosi Oddity Central.

"Da, istina je. Vjenčanje je održano danas popodne u mladinoj kući u ulici Jalan Galico", rekao je za Liputan rođak mladoženje Aju Angreni Mučtar.

"Ne znam njegovo tačno godište, ali on je definitivno stariji od 100 godina, on je holandski kolonijalni ratni borac. Njegova supruga još je u dvadesetim godinama."

Tribunn News kasnije je otkrio pravo godište mladenaca, a 73-godišnja razlika mnoge je zaprepastila u azijskoj zemlji.

Na Fejsbuku i Tviteru podijeljeni su video zapisi na kojima se vidi kako starog mladoženju pridržava mladić dok korača niz prolaz u susret svojoj mladoj ženi, čime su još jednom dovedeni u pitanje dogovoreni brakovi.

Zanimljivo je da, prema izvještajima lokalnih medija, suma novca koju je Kate platio porodici svoje mlade uopšte nije bila visoka. Navodno je platio samo 5 miliona rupija (oko 312 eura), a dao je i zlatni prsten. Njih dvoje trenutno žive u mladoženjinoj kući u Južnom Sulavesiju.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.