Zaharova: Evropski put suvereni izbor Crne Gore
Zaharova

Zaharova: Evropski put suvereni izbor Crne Gore

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da Rusija nema naviku da se miješa u unutrašnja pitanja drugih zemalja i da Crna Gora po tom pitanju nije izuzetak.

„A, ako crnogorsko rukovodstvo želi da nađe one koji se miješaju u njena unutrašnja pitanja onda je potrebno da okrenu glavu za 180 stepeni i da pogledaju na sasvim drugu stranu. Onda će možda vidjeti ko se miješa u njihove unutrašnje stvari“, rekla je ona, prenosi Sputnjik.

Ona je na taj način prokomentarisala izjavu crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića o navodnom ruskom miješanju u unutrašnja pitanja njegove zemlje.

Kako je naglasila „krivce treba tražiti na sasvim suprotnoj strani“.

Zaharova smatra da je cilj takvih tvrdnji da se unutrašnji problemi rješavaju tako što će se tražiti spoljni neprijatelj i da se „javno mnjenje odvrati od shvatanja toga ko se zaista miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore“.

Situacija u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovesti, koji je usvojen u decembru prošle godine, nesumnjivo izaziva ozbiljnu zabrinutost, rekla je portparolka Ministarstva.

Mi smo davali komentare o tome jer su nas to pitali i zato što ta tema ima svjetski značaj i odjek.

Ona je ukazala na destruktivni uticaj te odluke na jedinstvo pravoslavnog svijeta.

U tome, kako kaže, treba tražiti problem, a ne u stavovima onih koji kritički gledaju na taj zakon i pozivaju na ravnopravni dijalog crnogorskih vlasti i SPC, koja brani svoja vekovna prava i interese.

„Što se tiče evrpskog puta Crne Gore, to je suvereni izbor Podgorice", rekla je Zaharova, i dodala da se Moskva nikad nije protivila širenju EU, prenosi Sputnjik.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.