Srbija i Crna Gora najpreče jedna drugoj, aktuelnu situaicju riješiti dijalogom

Husović primio ambasadora Božovića

Srbija i Crna Gora najpreče jedna drugoj, aktuelnu situaicju riješiti dijalogom

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović razgovarao je sa novoimenovanim abasadorom Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimirom Božovićem, poželjevši mu dobrodošlicu i uspješan rad tokom svog mandata u Crnoj Gori.

Husović je iskazao punu spremnost za saradnju u cilju unapređenja odnosa dvije države, koje su inače najbliže i najupućenije jedna na drugu, na svim nivoima, naročito na ekonomskom i privrednom.

 Božović se zahvalio na prijemu i srdačnoj dobrodošlici i kazao je da je veoma počastvovan što ima mogućnost da obavlja funkciju ambasadora u državi iz koje potiče i u kojoj je rođen, ali ga to dodatno obavezuje i čini odgovornim da bude spona i most građenja najboljih mogućih odnosa između dvije države - saopšteno je nakon susreta.

On se, kako se dalje navodi,  saglasio da su Crna Gora i Srbija države koje su najviše upućene jedna na drugu i da se mora raditi na iskorišćavanju svih kapaciteta i resursa koji će doprinijeti prevashodno boljoj ekonomskoj, ali svakako i političkoj i kulturnoj saradnji.

"Sagovornici su se saglasili da se aktuelna situacija u Crnoj Gori može jedino riješiti dijalogom i pozivaju sve strane na inteziviranje istog u cilju postizanja dogovora na dobrobit svih građana Crne Gore i prevazilaženje trenutnih tenzija koje opterećuju odnose Crne Gore i Srbije.", zaključuje se u saopštenju.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.