Janović u Tivtu: Sajmovi pokazaju vrijednost sporta(FOTO)
Nikola Janović

Janović u Tivtu: Sajmovi pokazaju vrijednost sporta(FOTO)

Ministar sporta i mladih Nikola Janović otvorio je danas Sajam sporta u Tivtu koji je organizovan povodom promocije Dana reprezentacije.

"Drago mi je što danas imam priliku da se družim sa našim sportistima i sportskim radnicima iz primorskih gradova kao i Prijestonice. Posebno mi je drago što su tu danas i sportski klubovi iz mog rodnog Kotora. Kada smo osmišljali kako Sajam sporta treba da izgleda, odnosno šta je to što želimo da dobijemo od  ovakve manifestacije, odgovor kao da se postavio sam, a to je da probudimo sportiste, reprezentativce u našoj djeci. Probuditi ljubav u djetetu prema nečem zdravom kao što je sport je plemenit čin, a ako uz to još dodamo da razvijamo ljubav kroz reprezentaciju i prema sopstvenoj državi, e onda je to pravi pogodak”, ističe Janović.

IMG20200306124214

Ministar dodaje da je posebno ponosan na činjenicu da se i na ovom, kao i na prethodna dva Sajma održana u Bijelom Polju i Nikšiću mogao vidjeti veliki broj djece i roditelja, te da je to upravo razlog zbog kojeg  vjeruje da je sport uvijek bio nešto što ujedinjuje ljude.

IMG20200306124622

Pod okriljem slogana “Reprezentacija u srcu” sa nivoa sportskih klubova šalje se snažna poruka o uticaju sporta i pripadnosti crnogorskoj reprezentaciji, kažu iz Ministarstva.

IMG20200306124250

Navedenom sajmu prisustvovalo je, pored ministra Janovića, predsjednika opština Tivat Siniše Kusovca, Budva Marka Carevića, Cetinje Aleksandra Kašćelana, predstavnika opština Kotor i Herceg Novi, i preko ­­­1500 drugih učesnika.

"Od značaja je naglasiti i da je svoj rad predstavilo preko 50 sportskih klubova. Posebno raduje činjenica da je Sajmu priusustvovao i veliki broj djece koja će, nadamo se, u budućnosti biti reprezentativci koji će na prestižnim takmičenjima braniti boje Crne Gore", saopšteno je iz Ministarstva.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.