BiH: Na sedam kladionica bačeni molotovljevi kokteli
foto: Twitter

BiH: Na sedam kladionica bačeni molotovljevi kokteli

Dana 6. marta 2020.godine, oko 02.40 sati u PS Gornji Vakuf – Uskoplje, prijavljeno je da su od strane nepoznatih osoba na području Gornjeg Vakufa – Uskoplja u sedam objekata u kojima se nalaze sportske kladionice, bačene zapaljive tečnosti koje su izazvale vatru, usljed čega je na objektima pričinjena materijalna šteta.

Odmah po zaprimanju prijave, na mjesto događaja izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave, te pristupili preduzimanju intenzivnih mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Na mjesta događaja izašli su i pripadnici Vatrogasnog društva Gornji Vakuf –Uskoplje koji su ugasili vatru. 

"U saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno izvršili su uviđajne radnje na licu mjesta, te poduzimaju i druge aktivnosti u cilju rasvijetljavanja navedenih događaja", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova SBK.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.