Rasvijetljene eksplozije iz 2015. i 2016.godine: Uhapšena jedna osoba, dvije već u zatvoru
Ilustracija

Podgorica

Rasvijetljene eksplozije iz 2015. i 2016.godine: Uhapšena jedna osoba, dvije već u zatvoru

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica, sprovodeći proaktivne istražne aktivnosti u cilju rasvjetljavanja teških krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija izvršenih u prethodnom periodu na teritoriji Glavnog grada Podgorica, obezbijedili su materijalne dokaze protiv E.D. (31), I.B. (35) i B.S. (48) za koje se sumnja da su izvršili tri krivična djela izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"U podgoričkom naselju Donja Gorica 14. septembra 2015. godine, oko 23.50 časova, od strane tada nepoznatog lica aktivirana je improvizovana eksplozivna naprava u dvorištu porodične kuće G.M. i S.M. iz Podgorice. Prikupljeni dokazi ukazuju na sumnju da su izvršioci ovog krivičnog djela E.D., I.B. i B.S.

Ovom prilikom pričinjena je materijalna šteta u dvorištu i na kući.

Sumnja se da su eksplozivnu napravu osummnjičeni aktivirali i 30. septembra 2015. godine, oko 03.50 časova, ispred kancelarije Javnog izvršitelja S.M., koja se nalazi u sklopu poslovne zgrade „Čelebić“ u ul.13 Jula u Podgorici.

Ovom prilikom na objektu je nastupila veća materijalna šteta na kancelariji javnog izvršitelja S.M., na kancelariji Komore javnih izvršitelja i na susjednim poslovnim prostorijama.

Takođe, sumnja se da su ova lica 16. maja 2016. godine oko 01.15 časova aktivirali improvizovanu eksplozivnu napravu ispod vozila marke „BMW X5“, podgoričkih registarskih oznaka vlasništvo S.M. u ul. II Crnogorskog bataljona u podgoričkom naselju Masline.

Ovom prilikom na vozilu je nastupila veća materijalna šteta", saopšteno je iz policije.

Nakon sprovedene kriminalističke obrade, protiv E.D, I.B. i B.S. podnijete su krivične prijave zbog sumnje da su izvršili tri krivična djela izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Slobode je  lišen E.D. i sproveden je nadležnom državnom tužiocu.

Osumnjičeni I.B. i B.S. se nalaze u UIKS-u zbog počinjenih krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija na teritoriji opštine Podgorica iz prethodnog perioda", navode iz policije.

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica nastaviće kako se navodi u saopštenju sa proaktivno istražnim i operativnim aktivnostima usmjerenim ka bezbjednosno interesatnim licima i članovima kriminalnih grupa u cilju sprječavanja i rasvjetljavanja teških krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.