SNP: Zemlja koja bi trebala svakog dana da osvaja nove slobode, nazaduje
SNP CG

SNP: Zemlja koja bi trebala svakog dana da osvaja nove slobode, nazaduje

Najnoviji izvještaj Fridom Hausa za 2020. godinu, koji Crnu Goru ocjenjuje kao djelimično slobodnu zemlju, potvrda je raširene percepcije o kontinuirano lošoj politici vlasti u brojnim oblastima, navodi se u saopštenju Socijalističke narodne partije(SNP).

Iz ove partije podsjećaju da se Crna Gora ove godine našla na 62. poziciji liste koju je izradila ta renomirana agencija i u odnosu na prošlu godinu bilježi pad za tri mjesta.

"U Crnoj Gori već decenijama se opozicioni političari, novinari i NVO aktivisti, kao i svi ostali koji se usude da kritikuju aktuelnu vlast, nalaze na udaru državnog vrha i njegovih uposlenika. To se ogleda u zastrašivanjima, uznemiravanjima, cenzuri, hapšenjima, pa i otvorenom nasilju prema onima koji su se drznuli da podignu glas protiv samovolje vladajuće elite.Zemlja koja bi trebalo svakog dana da osvaja nove slobode i da postane dio evropske porodice naroda, nazaduje upravo u pogledu poštovanja osnovnih prava svojih građana", navodi se u saopštenju SNP-a.

Iz ove partije poručuju vlasti da je vrijeme da počne da se ozbiljno bavi povećanjem stepena demokratije u društvu, "da prestane sa atacima na neistomišljenike, kao i da u najskorijem roku otkrije i procesuira napadače i nalogodavce svih napada i nepočinstava koji još uvijek nisu razriješeni".

"Nikakva kamuflaža vam više ne može pomoći jer je i međunarodna zajednica sve svjesnija sa kakvim se brutalnim sistemom građani Crne Gore suočavaju", zaključuju iz SNP-a.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.