U Hrvatskoj 11 osoba zaraženo virusom korona, u Sloveniji šest
Ilustracija

U Hrvatskoj 11 osoba zaraženo virusom korona, u Sloveniji šest

U Hrvatskoj je potvrđen 11. slučaj korona virusa.

Kako javlja Hina, riječ je o članu porodice zaraženog čovjeka iz Varaždina.

Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš juče je proglasio opasnost od epidemije korona virusom.

Kako je objasnio ministar, riječ je o čistoj administraciji koja ministru omogućava da angažuje sve resurse.

U Sloveniji 6 zaraženih

U Sloveniji je zabilježeno ukupno šest slučajeva zaraženih koronavirusom.

Sinoć su u toj zemlji zabilježena tri nova slučaja, potvrdili su infektolozi i predstavnici Ministarstva zdravlja, tako da je broj zaraženih porastao na šest.

Koronavirusom je zaražen par koji je boravio u Italiji i koji nije bio u kontaktu sa prvim zaraženim u Sloveniji, prenosi agencija STA.

Zaražen je i 32-godišnji muškarac iz Maribora, koji je stabilno, ali još nije jasno na koji način je dobio virus.

Prvi pacijent s novim koronavirusom je šezdesetogodišnji čovjek koji je boravio u Maroku, a u Sloveniju se vratio avionom preko Italije, 29. februara.

Koronavirusom je zaraženo i dvoje njegovih suputnika, muškarac i žena, koji su sa njim bili na motociklistickom putovanju u Maroku, navodi Indeks.

Nacionalni institut za zdravlje Slovenije (NIJZ) pozvao je sve građane koji su se sletjeli iz Kazablanke u Veneciju na aerodrom Marko Polo (let AT938) da pomno prate znake infekcije.

S obzirom na to da je prvi oboljeli već imao simptome kada je sletio u Veneciju, a u Sloveniju se vratio kombijem sa još nekoliko ljudi, njih će pregledati epidemiolozi, saopštio je NIJZ.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.