Bil Klinton

Bivši predsjednik SAD u dokumentarcu "Hilari"

"Afera sa Monikom Levinski je bila način da se izborim sa anksioznošću"

Nekadašnji predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Bil Klinton kaže da je njegova seksualna afera sa Monikom Levinski bila način da se izbori sa stresom i anksioznošću.

Bil Klinton je u dokumentarcu „Hilari“ iznio nove detalje o seks-skandalu, koji je devedesetih tresao Ameriku.

Klinton je objasnio da je afera koja je gotovo uništila njegovu karijeru bila način da se izbori sa anksioznošću i pritiskom koji je osjećao tokom vođenja države.

Osjećao se, kako kaže, poput boksera koji je odigrao 30 rundi pa mu je, dodaje, romansa sa tada 22-godišnjom Monikom Levinski bila način da se opusti na kratko.

"Niko ne razmišlja o riziku“, ispričao je Klinton u četvorosatnom dokumentarcu koji će biti objavljen u petak. 

Priznao je da je u prvom trenutku slagao suprugu Hilari i negirao aferu. Sve je priznao kada je, kaže, bilo očigledno da laže.

"Sjeo sam na krevet i razgovarao sa njom. Rekao sam joj tačno šta se dogodilo, kad se dogodilo. Rekao sam da se osjećam užasno zbog toga“, ispričao je 42. američki predsjednik. Dodao je da je to što je uradio neoprostivo.

Hilari Klinton je u dokumentarcu ispričala svoju stranu priče. Rekla je da se osjećala poraženom.

"Nisam mogla da vjerujem. Bila sam jako povrijeđena i nisam mogla da povjerujem da me slagao“, rekla je bivša prva dama, koja je na prošlim predsjedničkim izborima u SAD bila kandidat Demokratske partije.  

Klintonovi su tada išli i na bračnu terapiju, koju je Hilari opisala kao „bolnu, mučnu raspravu“.

Za Bila Klintona odlazak terapeutu bila je, kaže, jedna od najtežih stvari koju je ikad uradio, dodajući da je to bilo neophodno. 

"Ona je to zaslužila, Čelsi (ćerka) je to zaslužila, a meni je bilo neophodno“, dodao je Bil Klinton. 

Priznaje da se osjeća užasno zbog činjenice da je život Monike Levinski definisao taj skandal. „Mislim da to nije fer“, dodao je Bil Klinton. 

Ipak, dodaje da je vrijeme da Monika nastavi dalje. 

"Tokom godina, primijetio sam da ona pokušava da ponovo vodi normalan život, ali sam moraš da odlučiš kako definišeš 'normalno'“, rekao je Bil Klinton u dokumentarcu koji je režirala Nenet Berstin.

Dokumentarac tokom 35 sati prati Hilari Klinton tokom kampanje 2016. godine.

Izvor: Independent/RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.