Hrvatska: Proglašena opasnost od epidemije koronavirusom
Ilustracija

Hrvatska: Proglašena opasnost od epidemije koronavirusom

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš potpisao je odluku o proglašavanju opasnosti od epidemije koronavirusom, koja odmah stupa na snagu.

Kako je Beroš objasnio riječ je o čistoj administraciji koja ministru omogućava da angažuje sve resurse, kao na primjer, da dekretom rasporedi zdravstvene radnike iz bolnice koja nije u pogođenom mjestu u drugu gdje su potrebni.

Jedini razlog zašto do sada takva odluka nije donijeta je zato što smo na vrijeme oformili krizni štab i epidemiološku situaciju u ovom trenu zaista imamo pod kontrolom, rekao je Beroš.

Hrvatskoj je trenutno 10 osoba koje su zaražene korona virusom, a prema poslednjim informacijama, svi se dobro osjećaju.

Beroš je rekao da ima još sumnji na zarazu, testirana su 272 uzorka, a za desetak se još čekaju nalazi. Za sada je 3,98 odsto pozitivnih uzoraka od ukupnog broja testiranih, rekao je ministar.

Prema najnovijim podacima, broj zaraženih u svijetu se popeo na 95.371, s 3284 preminulih u 84 zemlje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.