Vlada zabranila gradnju ispod brda Gorica
Gorica, foto: Kodex

Vlada zabranila gradnju ispod brda Gorica

Vlada Crne Gore na današnjoj sjednici donijela je Odluku da se zabrani gradnje ispod brda Gorica.

Vlada je kako se navodi u saopštenju, donijela Odluku o dopuni Odluke o izradi Izmjena i dopuna Prostorno urbanističkog plana Glavnog grada Podgorice kojom se, saglasno Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata, u podnožju i kontaktnoj zoni brda Gorica propisuje zabrana građenja do donošenja plana generalne regulacije Crne Gore.

"Prethodno je Glavni grad analizom tog prostora utvrdio da su određena planska rješenja u zahvatu DUP-a Nova Varoš 2 i DUP-a Zagorič 1 – dio zone A prijetnja očuvanju prostora, te da je, za određeni broj urbanističkih parcela potrebno dodatno provjeriti planirane kapacitete i namjenu, kako bi se utvrdili uslovi za realizaciju i konačnunamjenu ovih površina", saopšteno je iz Vlade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.