Turska: Ankara poslala 1000 specijalaca na granici sa Grčkom
Foto: France24

U cilju da spriječe Grke da vrate migrante

Turska: Ankara poslala 1000 specijalaca na granici sa Grčkom

Ankara je rasporedila oko 1.000 specijalaca kako bi spriječila grčke graničare da vrate migrante nazad u Tursku, rekao je ministar policije Turske Sulejman Sojlu.

"Samo iz Edirne u Grčku prešlo je 139.070 izbeglica. Grčka je pokušala da vrati 4.800 izbjeglica u Tursku. Kako bi spriječili da se izbjeglice vrate u Tursku, na granicu je stiglo oko 1.000 specijalaca. U sukobima na granici povrijeđeno je 164 migranta. Oni se sada nalaze u bolnicama", rekao je Sojlu, javlja televizija NTV.

Po njegovim riječima, vijesti grčkih vlasti i medija o broju izbjeglica koje su stigle iz Turske u Grčku nisu tačne, prenosi RTS, pozivajući se na Sputnjik.

Turska je nakon pogoršanja situacije u Idlibu saopštila da više neće obuzdavati tokove migranata i izbjeglica i otkrila svoje granice sa EU, nakon čega je ka Grčkoj krenulo na hiljade migranata.

Njemačka ne želi da primi migrante iz Grčke

Bundestag je velikom većinom glasova poslanika odbacio zahtjev stranke Zeleni za prihvatanje 5.000 izbjeglica iz osjetljivih grupa sa grčkih ostrva, prenosi njemački Bild.

Za zahtjev Zelenih da se iz prenaseljenih smještaja na grčkim ostrvima u Njemačku prebaci 5.000 izbeglica, pri čemu bi se najprije radilo o maloljetnicima bez pratnje, trudnicama ili ženama koje putuju same, glasalo je 117 poslanika, a 495 je bilo protiv.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.