Nastavljen dobar trend naplate prihoda
Foto: Ilustracija

Uprava carina

Nastavljen dobar trend naplate prihoda

Uprava carina je u periodu januar-februar 2020. godine naplatila 101,7 miliona eura čime je ostvaren rast prihoda od 9,15 odsto ili 8,53 miliona eura više u odnosu na isti period prošle godine.

U februaru je naplaćeno 52,3 miliona eura što je za 6,58 odsto ili 3,23 miliona eura više u odnosu na februar prošle godine.

Kako je saopšteno iz Uprave carina, u tom periodu izvršen je i povraćaj sredstava u iznosu od 1,6 miliona eura.

"Time je ostvarena neto naplata od 100 miliona eura što je za 6,89 odsto više u odnosu na plan prihoda", navodi se u saopštenju.

Prema strukturi naplaćenih prihoda, ostvarena naplata PDV-a pri uvozu iznosila je 63,44 miliona eura, čime je ostvaren rast prihoda od 5,54 odsto ili 3,33 miliona eura više.

Naplata prihoda po osnovu akcize iznosila je 34,45 miliona eura, što je za 6,42odsto više nego u prethodnoj godini.

Posmatrano prema vrstama akciznih proizvoda, kod svih kategorija je zabilježen rast naplate prihoda.

"Ostvarena naplata po osnovu carine iznosila je 3,46 miliona eura, što je za 9,02 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, dok su prihodi od poreza na kafu naplaćeni u iznosu od 335,8 hiljada eura a ostali prihodi iznosili su 16,4 hiljade eura", kazali si iz Uprave carina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.