Jens Stoltenberg

Stoltenberg saopštio

"Sjeverna Makedonija uskoro postaje članica NATO-a"

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je juče u Zagrebu da će Sjeverna Makedonija za nekoliko sedmica postati 30. članica Sjevernoatlantskog saveza.

"Pozdravljamo činjenicu da je Hrvatska bila snažan zagovornik politike otvorenih vrata NATO-a", rekao je Stoltenberg novinarima u Zagrebu poslije susreta s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

Milanović je rekao da je sa Stoltenbergom razgovarao o situaciji u svijetu, regionu, Siriji, problemu migranata, ali prije svega o prisustvu, radu i učešću hrvatskih jedinica u misiji u Avganistanu.

"Kada je u pitanju misija u Avganistanu, a u svetlu najnovijih dogovora i ugovora između SAD i talibana, Hrvatska će posmatrati šta se događa i polako, ali sigurno, povlačiti se iz te misije", kazao je Milanović.

Stoltenberg, koji je u Zagrebu povodom neformalnog sastanka ministara odbrane i spoljnih poslova članica EU o bezbjednosnim izazovima i krizama, o aktuelnim problemima razgovarao je i sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.