Potvrđen i drugi slučaj koronavirusa u BiH: Sin prvog pacijenta pozitivan
Foto: Ilustracija

Banja Luka

Potvrđen i drugi slučaj koronavirusa u BiH: Sin prvog pacijenta pozitivan

Nakon što je potvrđen prvi slučaj koronavirusa u BiH, nadležni su se obratili javnosti i saopštili da je i sin oboljelog takođe zaražen.

Ministar zdravlja RS Alen Šeranić kazao je kako se radi o osobi koji je radio u Italiji, i koji se dobrovoljno javio UKC RS.

"To dijete pohađa školu Branko Ćopić u Banja Luci. Mi smo stupili u kontakt sa školom i ministricom obrazovanja kako bi se izdale preporuke", dodao je, prenosi Radiosarajevo.ba.

Kako je istakao, svi kontakti prvog pacijenta su testirani na koronavirus.

Ministar je apelovao na sve građane da imaju odgovorno ponašanje prema trenutnoj situaciji.

"Molim vas da se pridržavamo preporuka Zavoda za javno zdravstvo. Izdali smo razne mjere i prema građanima i prema školama", kazao je Šeranić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.