Nakon položenog vozačkog ispita telefonirao pa sletio u rijeku (VIDEO)
Screenshot/Youtube

Nakon položenog vozačkog ispita telefonirao pa sletio u rijeku (VIDEO)

Da korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje može biti opasno, pokazao je primjer jednog kineskog novopečenog vozača. Novopečenog u pravom smislu te riječi.

Tek deset minuta nakon što je položio vozački ispit, Žang je novim automobilom sletio u rijeku. Nesreća se desila u trenutku kada je koristio mobilni telefon. Namjeravao je da pročita poruku kojom mu je prijatelj čestitao na položenom vozačkom ispitu, piše portal "Unilad".

Nesreća se desila u gradu Zunji, smještenom u provinciji na jugu zemlje Guižu.

Kako su naveli lokalni mediji, automobil je bio tek registrovan.

Trenutak kada je Žang automobilom sletio u rijeku, snimile su sigurnosne kamere.

Za lokalne medije je kazao sljedeće:

"Dok sam vozio, uzeo sam svoj mobilni telefon i čitao sam poruke. U međuvremenu, ispred mene su bile dvije osobe na mostu. Unervozio sam se i skrenuo sam."

Automobil nije odmah potonuo ispod površine rijeke za koju nije poznato koliko je duboka. To je dalo priliku Žangu da se izvuče iz automobila.

"Srećom, automobil je neko vrijeme bio iznad površine vode. Nisam uspijevao da otvorim vrata s vozačeve strane, pa sam otvorio suvozačeva vrata", dodao je.

Prolaznici su mu pomogli da se izvuče. Automobil je iz rijeke izvučen dizalicom. Nije poznato da li će biti procesuiran za nezgodu.

Maksimalna sankcija za korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje u Kini su dva kaznena boda i više od 47 maraka, navodi portal "Unilad", a prenosi Radiosarajevo.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.