Opšta tuča u turskom parlamentu, učestvovalo desetine poslanika (VIDEO)

Opšta tuča u turskom parlamentu, učestvovalo desetine poslanika (VIDEO)

Poslanici u turskom parlamentu potukli su se tokom obraćanja predstavnika opozicije, koji je predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana optužio da ne poštuje vojnike poginule u Siriji.

U tuči je učestvovalo nekoliko desetina poslanika, pri čemu su se neki peli na stolove i udarali ljude koji su nalazili ispod njih, javila je turska televizija Haberturk.

Nekoliko poslanika je, tokom tuče, palo na pod.

 

Današnji sukob je počeo tokom govora Engina Ozkoča, člana opozicione Republikanske narodne stranke (CHP) koji je ranije na konferenciji za novinare Erdogana  nazvao "nečasnim, neshvatljivim, malim i izdajnikom."

On je optužio Erdogana da šalje tursku djecu u rat dok je njegovo potomstvo navodno izbjegavalo dugogodišnju vojnu službu, prenijela je agencija Beta.

Tokom govora pred članovima svoje stranke, Erdogan je ranije optužio opoziciju da je "nečasna i izdajnička" zbog ispitivanja vojnog učešća Turske u sjeverozapadnoj sirijskoj provinciji Idlib.

Napetosti rastu nakon smrti više od 50 turskih vojnika u Idlibu u proteklih mjesec dana, uključujući 33 koji su ubijeni u napadu u četvrtak.

Turska je poslala hiljade vojnika u Siriju kako bi pomogla u sprečavanju ruske ofanzive sirijske vlade da povrati provinciju Idlib i da podrži borce sirijske opozicije.

Beta/Rts

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.