Koronavirus u bestseleru Dina Kunca iz 1981. godine?!
Din Kunc, "Oči tame"

"Teorija zavjere"

Koronavirus u bestseleru Dina Kunca iz 1981. godine?!

Revnosni ljubitelji horor fantastike otkrili su da je Din Kunc u svom romanu „Oči tame“ (The Eyes of Darkness ) iz 1981. godine nazvao virus ubicu „Vuhan-400“ i tačno predvidjeo ime i mjesto nastanka novog virusa.

Radnja knjige Oči tame se bavi sudbinom ožalošćene majke koja istražuje tajanstvene okolnosti pod kojima je stradao njen sin.

Ono što je privuklo najviše pažnje je činjenica da je Kunc neobični virus ubicu nazvao „Vuhan-400“ što je jasna asocijacija na kineski grad Vuhan iz koga je krenula zaraza novim koronavirusom.

U citiranom pasusu, jedan od likova raspravlja o biološkom ratu i naziva virus „savršenim oružjem“

„Kineski naučnik... koji je emigrirao u Sjedinjene Države, donio je disk sa podacima o novom kineskom najvažnijem i najsmrtonosnijem biološkom oružju. Nazvali su ga 'Vuhan-400' jer je razvijen u njihovim laboratorijama nedaleko od grada Vuhana. 'Vuhan-400' je savršeno oružje“, kaže pomenuti lik.

Odjeljak koji je uočio Nik Hinton, postao je hit na društvenim mrežama i pokrenuo je novi talas bizarnih teorija zavjere o porijeklu koronavirusa.

Neki korisnici Tvitera tvrde da je priča jeziva, dok drugi tvrde da je to potpuna slučajnost.

Din Kunc inače veoma plodan američki pisac čiji romani spadaju u žanr trilera i često sadrže elemente horora, fantazije, naučne fantastike, misterije i satire, još uvijek se nije oglasio povodom ovog otkrića.

Slučajnost ili nešto drugo

Izvor: RTS, INDEPENDENT.CO.UK

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.