Predstavnici Evropske partije Zelenih o gorućim problemima sa predstavnicima LGBT Foruma Progres
Foto: LGBT Progres

Predstavnici Evropske partije Zelenih o gorućim problemima sa predstavnicima LGBT Foruma Progres

Danas je LGBT Forum Progres posjetila delegacija Evropske partije Zelenih u SOGI Centru.

U delegaciji koja je posjetila LGBT Forum Progres su bili Tomas Vajs kopredsjednik partije i član Evropskog parlamenta iz Austrije, Mar Garsija generalna sekretarka, Melani Vogel članica glavnog odbora i savjetnica u Evropskom parlamentu za konstitutivna pitanja, kao i Vesna Jusup šefica odsjeka za politiku, strategiju i razvoj kapaciteta.

U saopštenju se navodi da je tema razgovora bila trenutna politička i socijalna situacija u društvu, problemi i podjele sa kojima se suočavaju građani Crne Gore zatim sloboda medija u državi, stanju ljudskih prava marginalizovanih društvenih grupa u Crnoj Gori i njihovom društvenom položaju, pristupnom procesu Evropskoj Uniji i poglavljima koje je država Crna Gora otvorila na putu pristupa.

Iz LGBT Forum Progresa su naveli da su takođe razgovarali i o položaju ljudskih prava LGBTIQ osoba, zakonodavstvu koje se tiče LGBTIQ zajednice kao i daljim koracima u saradnji sa zelenim pokretom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.