Beograd: Negirala krivicu povodom optužbi za napad na komunalnu policajku (VIDEO)
Foto: Screenshot

"Štitila sam svoju egzistenciju"

Beograd: Negirala krivicu povodom optužbi za napad na komunalnu policajku (VIDEO)

Ulična prodavačica Sadija Durmiši, optužena za napad na komunalnu policajku Alisu Memetović 12. januara na Vidikovačkoj pijaci, negirala je krivicu na početku suđenja u Drugom osnovnom sudu u Beogradu.

Ona je, međutim, u svojoj odbrani navela da nije kriva za krivično djelo za koje se tereti (napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti) jer je samo pokušavala da "zaštiti svoju egzistenciju".

Durmiši je nakon rasprave oko prodaje stvari udarila policajku i oborila je na zemlju, a snimak incidenta kasnije je objavljen na društvenim mrežama.

Samo radila svoj posao

Danas je saslušana i Memetovićeva, u svojstvu oštećene, koja je navela da je ona tom prilikom samo radila svoj posao.

Na današnjem pretresu naloženo je da se obavi psihijatrijsko vještačenje okrivljene jer je njena odbrana tvrdila da je trenutno psihički veoma loše, a u samom trenutku incidenta je bila u razdražljivom stanju.

Naredno ročište zakazano je za 18. mart

Durmiši je udarila komunalnu policajku koja je pokušala da je spriječi da ode sa pijace na kojoj je neregularno prodavala robu. Nakon verbalnog sukoba i otimanja oko kofera u kome su bile stvari koje je Durmiši prodavala, ona je udarila Mehmetovićevu pesnicom u glavu, a ova je od siline udarca pala na zemlju.

Napad na službeno lice

Nakon toga je pobjegla, ali ju je policija ubrzo uhapsila.

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom tereti Durmiši za krivično djelo napad na službeno lice i sudu je predložilo da joj izrekne kaznu ne manju od dvije godine zatvora.

Izvor: Tanjug/Telegraf.rs.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.