Tenzije: Turci tvrde da su Grci ubili migranta, iz Grčke to oštro demantuju
Foto: Tanjug

Tenzije: Turci tvrde da su Grci ubili migranta, iz Grčke to oštro demantuju

Turski zvaničnici tvrde da su grčke snage bezbijednosti ubile jednog migranta i ranili pet kada su pokušali da pređu granicu između dvije države, dok Grčka optužuje Ankaru da širi lažne vijesti.

Prema riječima dva turska zvaničnika i kancelarije guvernera provincije Edirne, migrant je preminuo u bolnici nakon što je ranjen u grudi kada su pripadnici grčke policije koristili bojevu municiju u blizini graničnog prelaza Pazarkule, a da su ranjeni migranti pretrpjeli poverede glave i nogu, prenosi Tanjug.

Visoki zvaničnik grčke vojske i portparol vlade Stelios Pecas odbacili su te tvrdnje, prenosi Rojters.

"Turska širi lažne vesti. Kategorički to odbacujem", rekao je Pecas.

On je dodao da migranti protiv grčkih snaga koriste suzavac.

Grčka je i juče demantovala tvrdnje turskih zvaničnika da je policija ubila tri migranta koji su pokušali da uđu u tu zemlju.

Grčke vlasti ispalile su jutros suzavce i omamljujuće granate kako bi odbile navalu migranata koji žele da uđu u zemlju iz Turske, nakon sto je Turska saopštila da će otvoriti svoje granice za sve one koji žele da je pređu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.