Janović: Gradimo put budućim reprezentativcima
Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Sajam sporta u NK

Janović: Gradimo put budućim reprezentativcima

Ministar sporta i mladih Nikola Janović govorio je danas na svečanom otvaranju Sajma sporta koji je u cilju promocije Dana reprezentacije održan u dvorani Sportskog centra u Nikšiću .

“Nakon fantastičnog odziva koji smo imali u Bijelom Polju na Sajmu sporta koji je održan istim povodom, cilj koji stoji pred Ministarstvom sporta i mladih, jasniji je nego ikada: podsjetiti djecu koja su tek krenula da se bave sportom, da ne gube strast prema tome što rade, da je igrati za reprezentaciju san koji se ostvaruje ako su dovoljno istrajni, hrabri i uporni. Zamisao je takođe da podsjetimo naše reprezentativce da im je država zahvalna na doprinosu koji su dali u Evropi i svijetu, kao i na odanosti i časnom predstavljanju ove naše male ali  države velikog srca. Ne smijemo zaboraviti na važan faktor, a to je svakako uloga roditelja uz čiju podršku djeca lakše pronađu pravi put, pa je ovo neka vrsta apela i na njih da vjeruju u to što sport stvara, a to je zdrava budućnost.”, navodi Janović.

 Janović dodaje da ako makar jedno dijete koje se nalazi na sajmu, odluči da se bavi sportom i krene putem koji vodi do reprezentacije, taj događaj je uspio.

"Neću Vam govoriti da je lako, jer nije. Nije lako biti među najboljima i nije lako predstavljati jednu državu, ali ima nešto u tom osjećaju odgovornosti koji čini sport posebnim. Osjećaj da jedna nacija stoji iza tebe je najteži i najljepši osjećaj koji jedan sportista može da doživi u svojoj karijeri.”, dodaje Janović.

Pod okriljem slogana “Reprezentacija u srcu” sa nivoa sportskih klubova šalje se snažna poruka o uticaju sporta i pripadnosti crnogorskoj reprezentaciji, smatra ministar.

Navedenom sajmu prisustvovalo je, pored ministra Janovića, predsjednika opština Nikšić Veselina Grbovića, Danilovgrad Zorice Kovačević, Šavnik Vlatka Vukovića, Plužine Mijuška Bajagića, Pljevlja Ivana Golubovića, Žabljak Veselina Vukićevića, i preko dvije i po hiljade drugih učesnika.

"Od značaja je naglasiti i da je na sajmu predstavljeno preko 70 klubova . Posebno raduje činjenica da je Sajmu  priusustvovao i veliki broj djece koja, nadamo se, u budućnosti mogu postati crnogorski reprezentativci", zaključuju iz Ministarstva.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.