Zna se ko je ubio Roganovića, vrbovao članove organizacije, obezjeđivao novac i smještaj
Mjesto ubistva

Zna se ko je ubio Roganovića, vrbovao članove organizacije, obezjeđivao novac i smještaj

Za ubistvo Šćepana Roganovića iz Herceg Novog osumnjičen je B.M. zvani Smit, saopštio je specijalni državni tužilac Veljko Rutović.

B.M.  je osumnjičen da je ispalio smrtonosne hice u Roganovića, ali i vrbovao članove organizacije, obezjeđivao novac i smještaj, dok se K.V. tereti da je bio organizator kriminalne grupe.

Podsjetimo Novljanin Šćepan Roganović ubijen je 13. februara u Herceg Novom.

Kako je naveo Rutović u okviru istrage o ubistvu Roganovića od preko 150 osoba prikupljena su obavještenja, a rađena su i poligrafska testiranja.

Rutović je pojasnio da je od septembra 2019. formirana kriminalna organizacija čiji je organizator K.V., a njeni članovi B.M. i Đ.M., kao i srpski državljani V.M. i B.V.

Podsjetimo Novljanin K.V. osumnjičen je da je organizovao i naručio ubistvo sugrađanina Šćepana Roganovića, a za njim je policija raspisala lokalnu potjernicu.

U okviru istrage ranije je uhapšen i M.Đ. osumnjičen da je pomogao nakon zločina i uništio tragove. Njemu je ranije određen pritvor.

Identifikovane dvije osobe za pokušaj ubistva Krstovića

Specijalno državno tužilaštvo i policija su do sada identifikovali dvije osobe koje su učestvovale u pokušaju ubistva Igora Krstović, kazao je specijalni državni tužilac Saša Čađenović.

Podsjetimo Igor Krstović ranjen je 28. januara u Zeti.

Do sada su u okviru istrage uhapšeni Vidoje Stanišić i Dragiša Bulatović i njima je određen pritvor.

Glavni specijani tužilac Milivoje Katnić naveo da nema indicija da su ubistva Cetinjana Pera Muhadinovića i Andrije Gazivode povezana sa sukobom organizovanih kriminalnih grupa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.