Boki 13 ostaje u pritvoru
Foto: Printscreen

Odbijen zahtjev

Boki 13 ostaje u pritvoru

Skopski Apelacioni sud odbacio je u utorak zahtjev Bojana Jovanovskog, optuženog da je sa bivšom šeficom Specijalnog tužilaštva i lokalnim biznismenom učestvovao u reketaškoj aferi, da bude pušten iz pritvora.

Jovanovski, koji se iza rešetaka nalazi sedam mjeseci, ponudio je garancije u iznosu od oko 140.000 eura da bude pušten u kućni pritvor.

Osim te garancije, Jovanovski je priložio i medicinsku dokumentacije iz koje proizlazi da ima čir na želucu.

Jovanovski je, uz bivšu šeficu specijalnog tužilaštva Katicu Janevu i biznismena Jordana Kamčeva, optužen da se dogovarao o "blažem" odnosu specijalnog tužilaštva prema optuženima za razne afere.

U objavljenim telefonskim razgovorima između prvo osumnjičenog u slučaju "Reket" Bojana Jovanovskog, zvanog Boki 13, i oštećenog biznismena Jordana Kamčeva na portalu italijanskog lista Verita čuje se i glas Janeve koja Kamčevu kaže da ne brine i da će sve biti u redu.

Bojan Jovanovski se nalazi u pritvoru zbog afere "Reket" u kojoj je osumnjičen da je iznudio od skopskog biznismena Jordana Kamčeva 1,5 miliona eura u zamjenu za oslobađanje od pritvora, rješenje koje je morala da odobri Katica Janeva.

Janeva se nalazi u pritvoru od 21. avgusta.

RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.