Da li je vrijeme za novu frizuru? Osam znakova koji to otkrivaju
Ilustracija

Da li je vrijeme za novu frizuru? Osam znakova koji to otkrivaju

Postoji velika razlika između toga da stalno nosite jednu frizuru po kojoj ste prepoznatljivi (kao Anna Wintour) ili ako se uvijek šišate na isti način čisto iz navike.

Te dvije stvari nisu iste. Ovo prvo je autoritativni čin. Odabir kultne frizure koja je dio vašeg imidža znači odabrati ko ste i šta volite. Ovo drugo pak je… čisto stvar neinventivnosti i manjka hrabrosti. Ako spadate u ovu drugu grupu, vrijeme je da preduzmete nešto.

Ovih osam znakova jasno otkrivaju da je konačno vrijeme za novu frizuru!

1. Kosa vam je cijelo vrijeme svezana u rep

Kad više ne znate šta biste učinili s kosom, najlakše je uzeti gumicu i podići je u rep. Ali, to nije rješenje, već znak da vam treba nova frizura! Želite li da zadržite trenutnu frizuru, možete barem malo da skratite vrhove i poigrate se s teksturom ili bojama za kosu.

2. Vaša kosa nema volumena

Na vrhu glave kosa vam je spljoštena, sa strane pomalo strši i ne možete da je oblikujete onako kako želite. Ako vam je kosa spuštena i nakon pokušaja oblikovanja fenom, viklerima ili četkom, trebalo bi  barem malo da je skratite!

3. Pramenovi se više ističu od vaše prirodne boje kose

Ovo je znak da imate previše pramenova. Taj problem možete lako da riješite suzdržavajući se od stavljanja novih pramenova bar tri mjeseca. Ako se plašite da će vam izrasti loše izgledati, stare pramenove možete prekriti bojom.

4. Isušena kosa

Ponekad je jedini način za rješavanje problema sa suvom kosom šišanje. Uz to osigurajte kosi dodatan izvor vlage uz pravu kremu kako bi bila mekša i manje sklona pucanju.

5. Niste dugo dobili kompliment za frizuru

Ne pamtite kad vam je neko posljednji put pohvalio frizuru? Vrijeme je da se zapitate kad ste uopšte posljednji put promijenili frizuru.

6. Boja kose i kože vam se poklapa

Ako su vam boja kože i kose previše slične, bilo bi dobro da promijenite boju kose i tako dodate vašem izgledu novu dimenziju.

7. Prijatelji iz srednje škole uvjeravaju vas da se uopšte niste promijenili

Mislite da je ovo kompliment? Razmislite još jednom. Vjerovatno trebate da  promjenite imidž, a najlakši način je nova frizura. Pretražite malo po Internetu i tražite dok ne pronađete onu koja vam se najviše sviđa ili zatražite od vašeg frizera preporuke.

8. Treba vam više od 20 minuta za uređenje kose

Ako vam treba puno vremena za uređenje kose i to vam sve više ide na živce –  frizura vam očito ne odgovara. Uz pomoć frizera brzi ćete da riješite ovaj problem.

 

Izvor: zena.rtl.hr

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.