Demokrate: SDT nije reagovalo po prijavi Bogdanovića i Jokića
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokrate: SDT nije reagovalo po prijavi Bogdanovića i Jokića

Boris Bogdanović i Vladimir Jokić su 27 januara podnijeli krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužilaštvu i Specijalnom državnom tužilaštvu protiv, kako navode, nelegitimno izabranog gradonačelnika Kotora, Željka Aprcovića i više NN lica zbog sumnje da su počinili niz krivičnih dijela produžavajući isteklu građevinsku dozvolu za izgradnju pothodnika u Kotoru.

U saopštenju Demokrata navodi se da je vrhovno državno tužilaštvo proslijedilo slučaj SDT-u na nadležnost. U daljem nastavku se saopšti da su istog dana Bogdanović i Jokić podnijeli prijavu urbanističko-građevinskoj inspekciji i ekološkoj inspekciji.

"Ekološkoj inspekciji je podnijeta prijava zbog toga što je započeto sa građevinskim radovima bez Procjene uticaja na životnu sredinu iako je Uredbom o projektima za koje se vrši procjena uticaja na životnu sredinu, Lista II, tačka 12, stav L predviđeno da se: “Procjena vrši za vijadukte, tunele, mostove, nadvožnjake i druge putne objekte”. Pored toga tačkom 15 je predviđeno da se Procjena uticaja na životnu sredinu vrši i za sve projekte navedene na Listi II u zaštićenom prirodnom dobru i zaštićenoj okolini nepokretnog kulturnog dobra", navodi se u saopštenju.

Demokrate objašnjavaju da je ekološki inspektor izvršio inspekcijski nadzor, nakon čega je obavijestio podnosioce prijave o izvršenom nadzoru.

Takođe u postupku nadzora utvrđeno je da za ovaj projekat nije urađena Procjena uticaja na životnu sredinu, s tim što se ova činjenica pokušava relativizovati navodnom potrebom tumačenja odgovarajućeg propisa uprkos jasnom propisivanju takve obaveze u predmetnoj Uredbi.

"Kada se tome doda da Urbanističko građevinska inspekcija i Specijalno državno tužilaštvo još uvijek nisu reagovali po podnijetim prijavama, očigledno je da je DPS režim i u ovom slučaju blokirao nadležne institucije da profesionalno i nepristrasno obavljaju svoje nadležnosti", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.