Šešelj pozivao na linč i ubistvo Đukanovića, DPS: Osuđeni  ratni zločinac skandalizuje prostotom

Šešelj pozivao na linč i ubistvo Đukanovića, DPS: Osuđeni ratni zločinac skandalizuje prostotom

Osuđeni ratni zločinac i dugogodišnje Miloševićevo nacionalističko strašilo, nakon povratka iz Haga, poslije izbornog kraha iako je na nesreću Srbije dospio do poslaničke klupe, nastavlja da igra ulogu dežurnog političkog klovna, koji zasjenjuje i skandalizuje prostotom, stoji u saopštenju Medijskog tima Demokratske partije socijalista.

Vojislav Šešelj je na TV Happy uputio prijetnje crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću, pozivajući na njegov linč i ubistvo.

"Zahvaljujući toj osobini - da se ničega ne stidi, i da kod njega sve može, samo ako ubaciš u džuboks - on je omiljeni gost pojedinih  beogradskih televizija koje svoj rejting bilduju primitivizmom. Činjenica da je  karijera "najmlađeg doktora prava bivše SFRJ”, kako je  često isticao, spala na bijednu ulogu vašarskog političkog pajaca, a sanjao je da bude predsjednik Srbije u granicama Karlobag - Ogulin - Karlovac - Virovitica, rađa frustraciju koja u sadejstvu  sa novčanim stimulansom i činjenicom da Srbija nije baš u granicama koje je obećavao, objašnjava donekle njegov tužni i bijedni opus. Mada je to u krajnjem stvar (ne)karaktera.", navode iz DPSa.

Ipak,dodaju,  i pored činjenice da će uvijek biti onih koji su spremni da od sebe prave budalu za pare i nekoliko poslaničkih mjesta, za čuđenje je  da se ovakvim osobama koje pozivaju na ubistvo predsjednika susjedne države daje prostor na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

"Posebno nekome ko se radovao ubistvu srpskog premijera, nazivajući njegove ubice herojima. Žalosno je da organi u Srbiji, prije svih regulatorna tijela, u državi koja je na putu priključenja EU, smatraju da poziv na ubistvo spada u domen javnog informisanja. Posebno što je na istoj televiziji, prije dva mjeseca,  estradni istoričar, Čedomir Antić, poznat da mu se cjelokupna životna misija svela na dokazivanje, sebi i drugima, da je “veliko - Srbin”, pozivao na linč crnogorskog ambasadora u Beogradu. Ako je i za rejting, televizijski ili politički - mnogo je. A za izgradnju  dobrosusjedskih odnosa svakako nije.", zaključuju iz DPSa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.