Zvonimir Boban otpušten sa mjesta sportskog direktora Milana
Zvonimir Boban

Sukob zbog kritikovanja čelnika

Zvonimir Boban otpušten sa mjesta sportskog direktora Milana

Nekadašnji hrvatski fudbaler Zvonimir Boban više nije sportski direktor Fudbalskog kluba Milan, prenose italijanski mediji.

On je otpušten sa mjesta sportskog direktora, posle samo sedam mjeseci provedenih na ovoj funkciji, a preostala je samo službena potvrda, prenosi B92.

Njegov odlazak posledica je loše saradnje sa vlasnicima kluba, prije svih Ivanom Gazidisom, predstavnikom američkog investicionog fonda Eliot.

Kako se navodi, kap koja je prelila čašu bio je Bobanov intervju za Gazetu delo Sport u kojem je kritikovao čelnike rosonera, što ga je na kraju koštalo posla.

Takođe, postojalo je različito viđenje u kom pravcu bi Milan trebalo da se razvija.

"Naš san je da već sjutra napravimo nešto. Ali, Eliot ima drugačiju viziju i želi da izgradi ekipu oko mladih talenata, poput Arsenala", rekao je nedavno Boban.

Bobana bi na mjestu sportskog direktora trebalo da zamijeni Ralf Rangnik, a klub će, po svemu sudeći, napustiti i Paolo Maldini, koji je od prošlog ljeta obavljao funkciju tehničkog direktora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.