Crnogorski državljani sa sjevera Italije letom iz Rima mogu kući
Aerodrom Rim

Kompanije koje su im izdale karte da im refundiraju ili preusmjere na dr, letove

Crnogorski državljani sa sjevera Italije letom iz Rima mogu kući

Crnogorski državljani koji su se zatekli na sjeveru Italije nakon što su u petak naše vlasti zabranile avio saobraćaj sa Bolonjom i Milanom treba da se jave avio kompanijama koje su im izdale karte, jer su one u obavezi da im refundiraju putničke karte ili ih preusmjere na druge letove, saopšteno je Pobjedi iz Ministarstva vanjskih poslova i Aerodroma Crne Gore.

Iz ovog resora rečeno nam je da je Ambasada Crne Gore u Italiji u redovnom kontatku sa ovim crnogorskim državljanima i da su povodom novonastale vanredne situacije otvorili telefonsku liniju za potrebe informisanja i podrške u hitnim situacijama na broj +390688857745.

"Državljani koji se zbog obustavljanja letova nalaze u Bolonji i Milanu upućeni su na linije preko Rima i pravovremeno informisani da postoji nesmetan prolaz putnika preko Slovenije i Sjeverne Makedonije. Kada je riječ o refundaciji troškova zbog obustavljanja letova, uputili smo građane da se obrate avio kompanijama", kazali su iz Ministarstva vanjskih poslova.

Sve važne informacije u vezi sa aktuelnom situacijom u Italiji građani mogu dobiti putem veb sajta http://ambasciatamontenegro.it/ ili se obratiti na mejl [email protected].

Iz Aerodroma Crne Gore su objasnili da se putnik kojem je otkazan let na sjeveru Italije mora obratiti aviokompaniji kod koje je kupio kartu.

"Kada usljed objektivnih okolnosti, kao što je prevencija od širenja korona virusa, dođe do otkazivanja letova, putnik treba da se obrati aviokompaniji kod koje je kupio kartu. Avioprevoznik sa kojim putnik leti je nadležan za ovo pitanje. Aviokompanije bi trebalo da, u skladu sa važećom regulativom i uslovima prevoza koji su sastavni dio putničke karte - ili refundiraju ili preusmjere let putnika ka krajnjoj destinaciji", kazali su iz Aerodroma.

Kako su dodali, aviokompanije imaju različite politike kada je u pitanju ispunjavanje obaveza prema putnicima.

"Upućujemo putnike da sve potrebne informacije potraže kod avioprevoznika od kojih su kupili kartu, u vidu direktnog pisanog zahtijeva putem instrukcija izloženih na internet strani aviokompanije", poručili su iz Aerodroma Crne Gore.

U petak su crnogorski zvaničnici saopštili da se avionski saobraćaj sa gradovima na sjeveru Italije - Milanom i Bolonjom privremeno obustavlja kako bi se sprječilo širenje korona virusa, koji danima hara ovim dijelom te zemlje.

Ističući da se radi o preventivnoj mjeri kako bi se spriječila importacija virusa u Crnu Goru, generalni direktor Direktorata za javno zdravlje u Ministarstvu zdravlja Miro Knežević kazao je da je zbog aktuelne epidemiološke situacije koja vlada na sjeveru Italije, Ministarstvo zdravlja, na prijedlog Instituta za javno zdravlje, donijelo naredbu o privremenoj zabrani putovanja iz Crne Gore ka sjeveru Italije i obratno.

Direktor Aerodoroma Crne Gore Danilo Orlandić naveo je u petak da iz Crne Gore ka Italiji saobraćaju četiri avio kompanije (Montenegroerlajnz, Al Italija, Wizz Air, Ryanair) koje lete ka tri destinacije i to ka Milanu, Bolonji i Rimu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.