Evropljani izglasali najpouzadaniju marku automobila
Ilustracija

Drugu godinu za redom pobjedu odnosi isti brend

Evropljani izglasali najpouzadaniju marku automobila

Članice grupe "Euroconsumers" objavile su rezultate godišnjeg ispitivanja pouzdanosti automobila i zadovoljstva kupaca.

Luksuzni brend Tojote - Leksus, najpouzdanija je marka automobila za evropske potrošače. Drugu godinu zaredom Leksus je na prvom mjestu po pouzdanosti zabilježivši rezultat od 97 odsto, prenose N1.

Modeli Leksus NX 300h, IS 300h i CT 200h uvršteni su među 10 najpouzdanijih modela u svojim kategorijama (SUV i porodični automobil), piše tportal.

U ispitivanju je učestvovalo više od 43.000 potrošača iz Belgije, Francuske, Italije, Portugala i Španije, a ono je uključivalo više od 400 modela više od 37 proizvođača. Učesnici su popunjavali online upitnik, navodeći starost njihovog automobila, pređenu kilometražu te probleme i kvarove s kojima su se susreli.

To je bio osnov za izračunavanje ocjene pouzdanosti za svaku marku. Kvarovi, rezervni djelovi i pritužbe mehaničaru odredili su da je automobilska marka koja zadaje najmanje briga svojim vlasnicima Leksus, sledi ga Porše, a u vrhu su i Audi i Honda.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.