Milačić pozdravljao Beranca koji je švercovao drogu, brutalno pretukao i opljačkao taštu
Foto: Screenshot

Milačić pozdravljao Beranca koji je švercovao drogu, brutalno pretukao i opljačkao taštu

Među hodočasnicima koji su juče prispjeli na litiju u Podgorici bila su i braća Dražen i Dalibor Delević iz Berana, koje danima na svom Fejsbuk profilu predsjednik Prave Crne Gore naziva junacima, a ne saopštava da je jedan odgovarao za razbojništvo a čeka ga i pet godina zatvora zbog krijumčarenja marihuane.

Njih i hodočasnike iz Prokuplja sačekali su ostali učesnici narodnog sabora ispred hrama Hristovog Vaskrsenja. Njihov put od prvog koraka “blagosiljao” je i pozdravio na Fejsbuk profilu Milačić, a čestitkama, “ovim hrabrim momcima” pridružili su se brojni građani.

1583060704milacic4

Foto: Screenshot

Milačić je na profilu napisao da su braća Delević u srijedu ujutro pješke iz Berana krenula na subotnji sabor u Podgoricu i pozvao Mojkovčane da im ukažu gostoprimstvo.

-Iako smo u mogućnosti da im obezbijedimo hotelski smještaj, zbog stvaranja solidarnosti pozivamo Mojkovčane da ukažu gostoprimstvo ovim hrabrim momcima da im obezbijede prenoćište u svom domu – poručio je Milačić. Put su “bagosiljali” građani koji su ovim “junacima” poželjeli srećan put. Neki su ih prozvali “srbskim vitezovima”, “sokolovima”, “junačinama”, “delijama”… Dočekali su ih mještani sela Zaton i ponudili im prenoćište.

Hodočasnik iz Berana Dražen Delević je nedavno izašao iz zatvora. Taj “detalj” Milačić nije saopštio građanima od kojih je tražio da pruže podršku braći hodočasnicima. Delević je uhapšen je 23. marta prošle godine na Graničnom prelazu Ranče, nakon što je u njegovom vozilu pronađeno više od 200 kilograma marihuana.

1583060412milacic1

Foto: Screenshot

Njemu je tada sutkinja za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac odredila pritvor do 30 dana. U novembru prošle godine Delević je osuđen na pet godina zatvora zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Prema optužnici drogu su pronašli carinici i policajci na na izlazu iz Crne Gore kontrolišući “mercedes – sprinter” kojim je upravljao optuženi.

-Carinici i policajci su kontrolom vozila u specijalno izrađenom bunkeru pronašli i oduzeli 218 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine oko 216,4 kilograma - navodi se u optužnici. Deleviću je nakon izricanja presude ukinut pritvor. 

On je od ranije poznat istražiteljima. Ovo mu nije bilo prvo “djelo”.

Hapšen je zbog sumnje da je presreo taštu i od nje ukrao novac. Krajem februara 2016. godine uhapsila ga je budvanska policija zbog sumnje da je sa još tri osobe presreo taštu J.Lj. iz Budve, brutalno je pretukao i oteo 2.000 eura. Policija je tada raspisala potjernicu za Berancem J. M. (36), a istragom je utvrđeno da je Delević uzeo torbu od bivše tašte. Delević je prethodno organizovao grupu, sačekao bivšu taštu dok je odlazila na posao, znajući da u torbi nosi novac. Žrtva je izgubila svijest dok su je tukli i konstatovane su joj teške tjelesne povrede.

Milačić je juče na Fejsfuk profilu objavio i fotografiju kolege Nikole Minića iz Prave Crne Gore i potpredsjednika NVO Srpskog nacionalnog savjeta sa krstom u ruci i direktora Uprave policije Veselina Veljovića, na kojoj se nalazi na terasi stana, a ispred njega je crnogorska zastava, uz poruku “Istinska Crna Gora".

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.