Iz Vraneške doline do hrama u Bijelom Polju krenuli konjima(FOTO)
Foto: Facebook

Brane svetinje

Iz Vraneške doline do hrama u Bijelom Polju krenuli konjima(FOTO)

I ovog nedjeljnog jutra stanovnici pojedinih bjelopoljskih sela krenuli su pješke na litiju koja će danas u 16 časova početi molebanom ispred hrama Svetih apostola Petra i Pavla.

Posebno interesantna slika stiže iz Vraneške doline,odakle se ka hramu uputila se grupa vjernika u crnogorskim nošnjama jašući konje.

Uprkos hladnom vremenu oni su se odlučili na ovakav hod u odbrani svetinja.

Untitled

Foto: Instagram

Litiju predvodi višenagrađivani šampion Ilija Rmandić na svom konju Grom.

Osim iz Vraneša, vjernici će organizovano u litijama stići do Bijelog Polja iz Voljavca gdje je okupljanje u 13 časova kod manastira, zatim iz Sutivana, gdje je polazak planiran od crkve Sv. Jovana u 14 časova, od Njegnjevskog mosta u 14 sati i 20 minuta i iz Rasova, od crkve Sv. Petke u 14 sati i 30 minuta.

Litije u Bijelom Polju od početka okupljaju na hiljade građana i vjernika pravoslavne vjeroispovesti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.