Koronavirus, situacija u svijetu: Broj zaraženih porastao na više od 85.000, preko 2.900 umrlih
ilustracija

Koronavirus, situacija u svijetu: Broj zaraženih porastao na više od 85.000, preko 2.900 umrlih

Broj zaraženih koronavirusom porastao je na više od 85.000 širom svijeta. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije najveći broj zaraženih, 79.251, i smrtnih slučajeva, 2.835, je u Kini, odakle je virus i potekao.

U Hongkongu su potvrđena 94 slučaja i dvije smrti, u Južnoj Koreji je zaraženo 3.150, a preminulo je 17, dok je u Japanu, uključujući i kruzer "Dajmond prinses" zaražena 941 osoba, a 11 je preminulo.

Prema zvaničnim podacima iz tih država, u Italiji je potvrđeno 888 slučajeva, dok je 18 osoba preminulo, a u Iranu je zaraženo 593, dok je od bolesti KOVID-19 umrlo 43.

Smrtni slučajevi još su zabilježeni u Francuskoj, dva i po jedan u Velikoj Britaniji, Tajvanu i na Filipinima.

simptomi

U Singapuru je zaraženo 98 osoba, u SAD 62, u Francuskoj 57, u Njemačkoj 57, u Španiji 46, u Kuvajtu 45, na Tajlandu 42, na Tajvanu 39, u Bahreinu 38, u Maleziji 24, u Australiji 23, u Velikoj Britaniji 20, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 19, u Vijetnamu 16, u Kanadi 14, u Švedskoj 11, u Švajcarskoj i Makau 10 i Iraku osam.

Po šest slučajeva utvrdjeno je u Norveškoj i Omanu, po pet u Austriji, Rusiji, Hrvatskoj i Izraelu.

Od koronavirusa, čiji je epicentar grad Vuhan u Kini, zaraženo je po troje u Grčkoj, Indiji, Libanu i Rumuniji, dok su na testove pozitivne bile po dvije osobe u Pakistanu, Finskoj, Holandiji, Gruziji i Meksiku.

Po jedan slučaj otkriven je u Egiptu, Alžiru, Avganistanu, Severnoj Makedoniji, Estoniji, Litvaniji, Belgiji, Bjelorusiji, Nepalu, Šri Lanci, Kambodži, Danskoj, Brazilu, Novom Zelandu, Nigeriji, Azerbejdžanu i Monaku.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.