Buba Koreli: Naše pjesme možda postanu
Jala Brat i Buba Koreli

Buba Koreli: Naše pjesme možda postanu "evergreen"

Amar Hodžić, poznatiji kao Buba Koreli, krajem prošle godine je osuđen na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, zbog čega je već i bio u pritvoru od juna 2015. do februara 2016. godine, a u izrečenu kaznu uračunaće se vrijeme provedeno u pritvoru.

Popularni reper prepoznatljiv po svom muzičkom stilu, zahvaljujući kom je preko noći postao regionalni uzor mladim naraštajima, na ovu temu se nije oglašavao, a sada je u intervjuu za Novu.rs priznao:

"Osuđen jesam, ali ne vjerujte svemu što se piše u medijima. Pogrešno vrijeme, pogrešno mjesto, ali ispao sam dobar drug svim svojima drugovima i pokazao obraz”, rekao je Hodžić za, onda kratko prokomentarisao i da mu ovaj događaj nije uticao na karijeru. Buba Koreli se u razgovoru za Novu.rs osvrnuo i na saradnju sa Jasminom Fazlićem, poznatijim kao Džala Bratom.

"Mi smo neko ko je radom sve postigao, a za uspjeh nas dvojice zaslužni smo svi ekipno iz produkcije “Imperia”. Nas dvojicu ništa poslovno ne može da rastavi, niti će se to ikad desiti. Čak ni ne razmišljamo o solo karijeri. Naravno da je dolazilo do sukoba među nama, jer ko radi, taj i griješi. Svađe su sastavni dio posla. Slava i novac nas nisu promijenili. Poštujemo se kao i prije i poštujemo sve, a posebno svoje fanove, ali priznajemo da pare najviše trošimo na garderobu, spotove i odmore.”

Buba Koreli naglašava da se nikada nije vodio time šta će ko da kaže. On dodatno objašnjava da je zbog razvoja interneta mladima danas sve dostupno, te da njegova muzika ne utiče negativno na mlade, iako je zbog svojih tekstova često kritikovan.

"Svako ima pravo na svoje mišljenje. Sve što je kompjuterski je budućnost, kao i autotjun. Ovo je brzo vrijeme, svima je sve dostupno na internetu i zašto bismo Džala i ja bili krivi za to. Ma, to je njihov problem. Ne znam čak ni ko su ti neki ljudi, ali zakon je zakon. Sve što je zakonom dozvoljeno ja poštujem. Što se tiče loših komentara, rekao bih da uspjh smeta, i to ne samo naš nego svačiji. Samo onaj ko je u momentu uspješan, uvjek smeta. Mi smo reperi. Ostajemo stara škola, tako da nećemo ni duete sa nekim narodnjacima. Moguće je da će i naše pjesme postati “evergrinovi””, zaključio je reper,prenosi Nova.rs.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.