Carinici zaplijenili sat vrijedan 20.000 eura iako ga je putnik nosio na ruci
Ilustracija

Carinici zaplijenili sat vrijedan 20.000 eura iako ga je putnik nosio na ruci

Carinici su na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, u saradnji sa policijom, zaplijenili danas luksuzan muški sat vrijedan 20.700 eura.

Kako je saopštila Uprava carina SRbije, sat je ponađen kod 53-godišnjeg Beograđanina koji osim srpskog ima i rumunsko državljanstvo, a koji je doputovao letom iz Beča, prenosi Tanjug.

Prilikom kontrole, u njegovom koferu, koji je pregledan skener uređajem, pronađena je prazna kutija od ručnog sata "Hublot"“, sa originalnim računom i odbijenicom za povraćaj PDV-a, zbog toga što putnik ima boravište u Evropskoj uniji.

Iako je sat nosio na ruci, s obzirom na njegovu vrijednost i na to da je kupljen prije samo deset dana, putnik je bio dužan da ga prijavi prilikom ulaska u Srbiju, što on nije učinio, kaže se u saopštenju i dodaje da će zbog toga sat biti zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.