Počeo Svetosimeonovski sabor u Podgorici, Crkva na litiji očekuje više desetina hiljada vjernika
Foto:Mitropolija

Počeo Svetosimeonovski sabor u Podgorici, Crkva na litiji očekuje više desetina hiljada vjernika

U Podgorici je počeo Svetosimeonovski sabor koji je okupio veliki broj vjernika.

 Liturgiju je predvodio  Mitropolit kijevski i sve Ukrajine Onufrije, koji boravi u trodnevnoj posjeti Mitropoliji crnogorsko-primorskoj.

Nakon liturgije, u 11 časova, Mitropolit Onufrije će, kako je najavljeno iz Mitropolije, predvoditi krsni hod do manastira na Nemanjinom gradu, mjesta rođenja rodonačelnika svetorodne loze Nemanjića.

Posjeta Mitropolita kijevskog i sve Ukrajine g. Onufrija, najvećeg svjedoka i ispovjednika jedinstva Crkve u današnjem Pravoslavlju, ujedno je i podrška našoj borbi za odbranu svetinja u Crnoj Gori - istakli su iz Mitropolije.

Pred hram neprestano pristižu vjernici iz raznih krajeva Crne Gore, tako da se očekuje da će u litiji koja će krenuti nakon Liturgije učestvovati više desetina hiljada vjernika - poručuju iz Mitropolije crnogrsko primorske.

Vjernici su organizovanosu krenuli iz Kolašina, Berana, Murine, Plava, Andrijevice, Rožaja, te Mojkovčani, Bjelopoljci...

00205c2471bf9f3a4ce0e0aefb7904197dc2a0d159a728a0956861fd1bbd956900b105c90e3fe

Vjernici iz Berana, foto:Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.