Određen pritvor Vidoju Stanišiću zbog pokušaja ubistva Igora Krstovića
arhivska fotografija

Određeno zadržavanje 72 sata

Određen pritvor Vidoju Stanišiću zbog pokušaja ubistva Igora Krstovića

Podgoričanin Vidoje Stanišić, osumnjičen za pokušaj ubistva Igora Krstovića priveden je sinoć na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo, nakon čega mu je određeno zadržavanje od 72 sata.

Stanišić je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u napadu na Krstovića koji je teško ranjen 28. januara u Zeti, prenosi Pobjeda.

Osim Stanišića, ranije je uhapšen i Dragiša Bulatović zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju Krstovića. Bulatoviću, koji je osumnjičen za pokušaj ubistva putem pomaganja, određen je pritvor.

Navodno, pronađeni su njegovi otisci na flaši u kojoj je bio benzin korišćen za paljenje vozila, kojim su napadači nakon ranjavanja Krstovića, pobjegli iz Zete.

Krstović je ranjen u zetskom naselju Balijače, dok je džipom “mercedes” prilazio porodičnoj kući.

Vidoje Stanišić se, prema evidenciji policije, dovodi u vezu sa kavačkom kriminalnom grupom. Njegovo ime je u više navrata bilo na stupcima crne hronike i hapšen je nekoliko puta.

Stanišić je odlukom Apelacionog suda pravosnažno osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora zbog učešća u kriminalnom udruživanju. On se teretio da je sa još šest osoba učestvovao u računarskoj prevari. Sedmočlana grupa je pravosnažno osuđena na ukupno11 godina zatvora jer su sa bankarskih računa nekoliko stranih državljana skinuli skoro milion eura. Na čelu grupe, prema navodima optužnice, bili su Miloš Čujović i Nikola Marković.

Stanišiću se sudilo i za incident na bazenu Sportskog centra u Podgorici – on i još trojica Zagoričana teretili su se za nasilničko ponašanje i prebijanje tri osobe.

On je sa još jednom osobom hapšen zbog sumnje da je pokušao da reketira vlasnika podgoričkog restorana ,,Garden“. Takođe, Vidoju Stanišiću se sudilo i za učešće u napadu na maloljetnog sina lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića. On i još pet osoba osuđeni su na ukupno četiri godine i četiri mjeseca zatvora jer su u lokalu „Velvet“ napali policajce. Vidoje Stanišić je dobio deset mjeseci zatvora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.