Karantin i u Danilovgradu i Nikšiću?
Hrapović

Predlozi koji će biti upućeni Vladi

Karantin i u Danilovgradu i Nikšiću?

Ministar zdravlja Kenan Hrapović, kazao je da će Vladi u naredna dva dana biti predloženo da, pored kasarne u Ulcinju, i dvije lokacije u Danilovgradu i Nikšiću budu određene za karantin, u slučaju pojave koronavirusa.

“Ne treba praviti neku famu od toga. Ponavljam da je karantin mjesto gdje se smještaju zdrave, a ne inficirane osobe, a u bolnice se smještaju bolesne i inficirane osobe. Situacija je i dalje za sada bezbjedna. Koordinacija je na nivou svih po hijerarhiji, od Ministarstva zdravlja do svake zdravstvene ustanove i svih koji čine koordinaciono tijelo, Uprave policije, Carine, Uprave za bezbjednost hrane, Uprave za inspekcijske poslove, Zdravstveno-sanitarne inspekcije”, kazao je Hrapović.

On je kazao da postoji stroga hijerarhija i podjela posla. Naglasio je da je crnogorski zdravstveni sistem apsolutno spreman da odgovori tom zadatku. 

“Ukoliko postoji potreba za zdravstvenim nadzorom, to se već realizuje na svim graničnim prelazima, bilo da se radi o aerodromima, morskim vodenim putevima ili graničnim putevima i skladu sa tim se nadležene službe ponašaju. Za svakog onog za koga posumnjaju da je došao iz zaraženog područja širom Evrope, on se stavlja pod zdravstveni nadzor. To znači da je dužan da kontaktira i komunicira sa svojim epideomiologom koji je određen dva puta u toku dana, narednih 14 dana. Pojačani zdravstveni nadzor ili karantin je druga kategorija, tamo se smještaju one osobe za koje su sumnja da su bile ili su mogle biti sa nekom od zaraženih osoba na nekom od područja van Crne Gore”, kazao je Hrapović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.