Van Balen: Vi ste dio evropske porodice

Đukanović primio delegaciju parlamentaraca liberalne orjentacije

"Kao demokratski političari moramo raditi da život građana učinimo boljim"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je delegaciju parlamentaraca koji pripadaju partijama liberalne orijentacije i učestvuju na konferenciji liberala Jugoistične Evrope u Crnoj Gori, na čelu sa predsjednikom ALDE partije Hans van Baalen iz Nizozemske.

Đukanović je izrazio zadovoljstvo susretom sa poslanicima i povodom njihovog dolaska u Crnu Goru, Konferencije u kojoj značajnu ulogu ima i crnogorska Liberalna partija koja je i dio vladajuće koalicije.

On je izrazio poštovanje za rezultate koji su evropski liberali ostvarili na poslednjim izborima za EP, koji su uz partije zelenih, kako je kazao, istinski pobjednici na tim izborima.

Vjerujući u budućnost ujedinjene Evrope, raduje me uspjeh partija liberala jer su to partije koje baštine evropske vrijednosti - kazao je on. 

Predsjednik je informisao sagovornike o usresređenosti Crne Gore na pitanje naše budućnosti u Evropi i fokusiranost na pitanja razvoja, unapređenje vladavine prava i demokratije, ključnih deficita našeg regiona.

Članstvo Crne Gore u NATO i predvodnička pozicija u pregovorima sa EU, potvrda su da smo dobro definisali viziju i da imamo kapacitet da savladamo sve prepreke - kazao je Đukanović.

On je posebno naglasio ohrabrenje geopolitičkim pristupom nove briselske administracije, što je kapitalno važno za sve građane Evrope i njenu globalnu konkurentnost, kao i lansiranjem novog modela proširenja koji vraća euroentuzijazam na Balkan.

Predsjednik nizozemskih liberala zahvalio je Đukanoviću za prijem uz poruku da u Crnoj Gori radimo dobar posao. On je ukazao na značaj vođenja politike na dobrobit građanina, jer, kako je istakao, "kao demokratski političari moramo raditi da život građana učinimo boljim, jednako u Crnoj Gori i u Nizozemskoj".

ukanovidelegacija3

Foto:Pres služba Predsjednika

Posebno je istakao važnost otvorenih ekonomija i savladavanja biznis barijera uz poštovanje vladavine prava i toleranciju.

Hans Van Balen je iskazao uvjerenje da će otvorenost EK po pitanju proširenja biti potvrđena i na djelu.

"Vi ste dio evropske porodice bez ikakve sumnje. Evropa mora da bude aktivna po pitanju proširenja, sigurnosti, vladavine prava, mi određujemo agendu", poručio je on.

Predsjednik liberala Nizozemske ocijenio je da Crna Gora preuzima odgovornost za teške uloge i u tom smislu potvrdio spremnost na partnerstvo i saradnju.

U delegaciji su bili i potpredsjednik Liberalne internacionale Emil Kirijas,  Slovenije Roman Jakič, generalni sekretar LIBSEEN partije Goran Neralić, predsjednik Liberalne partije Crne Gore Andrija Popović.

Libseen konferencija liberala Jugoistočne Evrope najveća je liberalna konferencija održana u Crnoj Gori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.