Britanac koji je bio na kruzeru u karantinu u Japanu preminuo

Britanac koji je bio na kruzeru u karantinu u Japanu preminuo

Britanac koji je bio na kruzeru "Dajamond Prinses" u karantinu kod Jokohame, preminuo je pošto je bio zaražen koronavirusom, saopštilo je japansko ministarstvo zdravlja.

On je prvi Britanac i šesti putnik sa tog broda koji je umro od zaraze novim koronavirusom. Ostalih pet osoba su Japanci. Više od 700 putnika sa tog broda je testirano pozitivno na taj virus, prenosi Beta.

Radi se o prvom smrtnom slučaju Britanca zaraženog novim koronavirusom.

Još pet osoba, sve japanski državljani, koji su bili na brodu, umrlo je od koronavirusa, a više od 700 je testirano pozitivno na taj virus. Na tom brodu je u početku bilo 2.600 putnika i 1.100 članova posade. 

Britanski zvaničnici još nisu potvrdili taj smrtni slučaj, navodi BBC.

Desetine britanskih državljana bilo je na kruzeru kada je stavljen u karantin zbog korona virusa 5. februara, pošto je ustanovljeno da je muškarac koji se iskrcao u Hongkongu zaražen tim virusom.

Neki Britanci sa broda vraćeni su nazad u Veliku Britaniju posle više od dvije nedelje karantina na brodu, ali oni koji su testirani pozitivno na virus ostali su u Japanu na liječenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.