Podgorica: Uhapšeni osumnjičeni da su zapalili BMW ljekaru
ilustracija

Rasvijetljena dva podmetanja požara na vozilima iz 2018. godine.

Podgorica: Uhapšeni osumnjičeni da su zapalili BMW ljekaru

Slučajevi paljenja dva automobila u Podgorici iz 2018. godine rasvijetljeni su a osumnjičeni su lišeni slobode.

Službenici kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica su sprovodeći proaktivne istražne aktivnosti u cilju rasvetljavanja teških krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija izvršenih u predhodnom periodu na teritoriji Opštine Podgorica rasvijetlili dva podmetanja požara na vozilima iz 2018. godine.

Slobode su lišeni I.B. (35) i M.M. (47), oba lica iz Podgorice. I.B.  se sumnjiči da je izvrsio krivično djelo Izazivanje opste opasnosti dok je M.M osumnjičen za krivično djelo izazivanje opste opasnosti putem postrekivanja, saopštila je Uprava policije.

Prvi slučaj je od 8. novembra 2018. godine kada je na Zabjelu tada nepoznato lice podmetnulo požar na vozilu marke „BMW X6“ u vlasništvu P.J. iz Podgorice. Vozilo je usljed dejstva požara u potpunosti uništeno.

Drugi događaj za koji se sumnjiče gore pomenuta lica je podmetanje požara u naselju Stara Varoš na štetu E.B. iz Njemačke. Oni su, kako se sumnja, 24. decembra 2018. godine podmetnuli požar na vozilu marke „Mercedes E klase“ kada je na vozilu nastupila veća materijalna šteta, navode iz policije.

"Privatna imovina P.J. bila je meta napada i 11.04.2018. godine, kada je u ranim jutarnjim časovima podmetnut požar na njegovom vozilu koje je bilo parkirano na parking prostoru KCCG u kojem je P.J zaposlen kao ljekar. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio kriivčno djelo izazivanje opšte opasnosti, 02.12.2019. godine  lišen je slobode U.T. (34) iz Republike Albanije.", napomninju iz policije.

Nakon sprovedene kriminalističke obrade protiv lica I.B. i M.M. podnijet je izvještaj kao dopuna krivične prijave i oni su sprovedeni nadležnom državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilšatvu u Podgorici.  

"Službenici CB Podgorica nastaviće sa proaktivnim istražnim aktivnostima usmjerenim ka bezbjednosno interesatnim licima i članovima kriminalnih grupa u cilju sprečavanja i rasvjetljavanja teških krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija", saopštavaju iz policije.

Naglašavaju da su policijski službenici Jedinice kriminalističke policije za suzbijanje terorizma i požara, eksplozija i havarija u januaru i februaru mjesecu 2020. godine zadužili 21 krivično djelo od kojih je 17 krivičnih djela riješeno i tom prilikom je podneseno 13 krivičnih prijava protiv 10 lica.

"Od navedenog broja krivičnih djela policijski službenici su riješili pet teških krivičnih djela iz oblasti PEH a iz prethodnog perioda i tri krivična djela iz 2019. godine, dva krivična djela iz 2018. godine, što ukazuje da policijski službenici intezivno rade na rasvjetljavanju, kako krivičnih djela iz tekućeg perioda tako i krivičnih djela koja su izvršena u prethodnom periodu.Podsjećanja radi, policijski službenici su u toku 2019. godine, zadužili 103 krivična djela od  kojih su rasvijetljena 92 Krivična djela ili 89%. Tom prilikom lišeno je slobode 76 lica.", saopštila je Uprava policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.