Zatvorenik pobjegao iz bolnice u Brezoviku, suspenzija za policajce
Bolnica u Brezoviku

Juče oko 17h

Zatvorenik pobjegao iz bolnice u Brezoviku, suspenzija za policajce

Osuđenik D.S. pobjegao je juče iz Specijalne bolnice za plućne bolesti "Dr Jovan Bulaić" u Nikšiću, saopšteno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija(UIKS).

"Dana 27.02.2020. godine službenici obezbjeđenja koji su bili radno raspoređeni na poslovima obezbjeđenja pritvorenog lica D. S. u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Jovan Bulaić“ u Nikšiću, gdje se imenovani nalazio na bolničkom liječenju, obavijestili su nadležne u Upravi za izvršenje krivčnih sankcija da je oko 17 sati došlo do bjekstva pritvorenika", navodi se u saopštenju UIKS-a.

Dodaje se da je D.S. nepravosnažnom presudom osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 2 mjeseca zbog izvršenja krivičnog djela teška krađa i falsifikovanje isprave.

Kako je saopšteno, za vrijeme boravka u Specijalnoj bolnici od 16.12.2019. godine, kontinuirano su ga obezbjeđivala po dva službenika obezbjeđenja UIKS-a.

"Po dobijanju obavještenja o bjekstvu pritvorenika iz Specijalne bolnice, za koje do sada poznati podaci ukazuju da je nastalo uslijed grubog zanemarivanja službenih obaveza od strane službenika obezbjeđenja koji su navedenog dana obavljali poslove obezbjeđenja pritvorenika, preduzete su i preduzimaju se kontinirane radnje i mjere u cilju pronalaska i hvatanja odbjeglog pritvorenika od strane službenika Uprave za izvršenje krivčnih sankcija, a o navedenom događaju obaviještena je i Uprava policije radi preduzimanja radnji i mjera iz njihove nadležnosti. Takođe, kako se radi o pritvorenom licu o navedenom događaju bez odlaganja obaviješten je i sud koji je imenovanom odredio mjeru pritvora", navodi se u saopštenju Uprave za izvršenje krivčnih sankcija.

Osim toga, protiv službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija koji su bili zaduženi za obezbjeđenje pritvorenika D.S. u trenutku njegovog bjekstva, biće pokrenut disciplinski postupak.

"Shodno zakonskim propisima istim će biti određena mjera privremenog ograničenja vršenja dužnosti-zabrana obavljanja poslova u UIKS-a (suspenzija)", zaključuje se u saopštenju UIKS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.