Nadal se prošetao do polufinala Akapulka, za finale sa Dimitrovim
Rafael Nadal

Nadal se prošetao do polufinala Akapulka, za finale sa Dimitrovim

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale turnira u Akapulku, pošto je jutros pobijedio Sunvun Kvona iz Južne Koreje sa 6:2, 6:1.

Iako je krajnji rezultat bio veoma ubjedljiv, Nadalu je za pobjedu bilo potrebno 93 minuta igre, a i sam je posle meča izjavio kako je Kvon bio više nego dobar.

"Meč je bio mnogo teži nego što to rezultat govori. Mislim da je bio lijep meč, dobar meč protiv čvrstog protivnika pred kojim je dobra karijera", rekao je drugi teniser svijeta nakon meča.

Nadal će u polufinalu, na putu ka svojoj trećoj tituli u Akapulku, igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova koji je u četvrtfinalu pobijedio Švajcarca Stana Vavrinku sa 6:4, 6:4.

Šampion Akapulka iz 2014. godine je ovom pobjedom prekinuo niz od pet uzastopnih poraza protiv Vavrinke.

U drugom polufinalu turnira u Akapulku snage će odmjeriti dvojica Amerikanaca – Džon Izner i Tejlor Fric.

Izner je u četvrtfinalu posle tri seta slavio protiv zemljaka Tomija Pola (7:6, 3:6, 6:2), dok je Fric bio bolji od Britanca Kajla Edmunda (6:4, 6:3).

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.