Muhadinović ubijen stotinjak metara od kuće, dijete povrijeđeno prilikom eksplozije
Foto: RTV Cetinje

Detalji ubistva na Cetinju

Muhadinović ubijen stotinjak metara od kuće, dijete povrijeđeno prilikom eksplozije

Cetinjanin Pero Muhadinović (51) ubijen je juče u prijestonici, stotinjak metara od kuće u kojoj je živio.

Eksplozivna naprava podmetnuta pod njegov “džip”, aktivirana je oko 12.40 časova, dok je taj pedesetjednogodišnjak prolazio Bulevarom crnogorskih junaka,pišu Vijesti.

Dok je trajao uviđaj, tijelo stradalog Muhadinovića satima je bilo u raznijetom automobilu. Od siline eksplozije djelovi “džipa” razletjeli su se stotinjak metara niz ulicu...

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično saopšteno da je Muhadinović prijatelj pojedinih članova kavačkog kriminalnog klana.

On, međutim, nije bio evidentiran kao bezbjednosno interesantno lice, tvrdi rukovodilac Odjeljenja bezbjednosti Cetinje Igor Popović, dodajući da ne može reći je li Muhadinović od ranije poznat policiji.

“Ne mogu sad ništa reći. Radimo, preduzimamo aktivnosti na kompletnom na tom predmetu... Bliže i konkretnije podataka u ovom trenutku ne možemo iznositi. Po operativnim saznanjima, nije bio bezbjednosno interesantna osoba”, kazao je on.

Dodao je da policija preduzima intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju ovog događaja i identifikaciji počinilaca.

Uprava policije zvanično je saopštila da je eksplozivna naprava aktivirana na vozilu u pokretu:

“P. M. iz Cetinja je smrtno stradao u ovoj eksploziji. Na licu mjesta se vrši uviđaj kojim rukovodi nadležni državni tužilac.

Policija preduzima intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju ovog događaja i identifikovanju počinilaca”.

Prema saznanjima “Vijesti”, cetinjska policija tražila je pomoć kolega iz drugih gradova - blokirali su seoske puteve ka Čevu, Nikšiću, Danilovgradu, Kotoru...

Inspektori policije pokušavaju da utvrde na koji način je aktivirana naprava, a koji eksploziv je korišćen znaće se nakon vještačenja tragova u danilovgradskom Forenzičkom centru.

Povrijeđeno dijete na Bulevaru

Pozivajući se na informacije iz bolnice Danilo I, “Cetinjski list” objavio je da je prilikom eksplozije lakše povrijeđeno dijete, koje se kretalo ulicom. Ono je zadobilo ogrebotine od djelova automobila koji su letjeli od siline ekpslozije.

Nakon opservacije u toj zdravstvenoj ustanovi, dijete je otpušteno kući.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.