Odgovor na pojavu i širenje korona virusa mora biti sistemski, građani da poštuju preporuke nadležnih

Sastanak Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Odgovor na pojavu i širenje korona virusa mora biti sistemski, građani da poštuju preporuke nadležnih

U ovom trenutku zdravstveni sistem Crne Gore funkcioniše organizovano i sprovodi adekvatne preventivne mjere i aktivnosti u cilju suzbijanja eventualne pojave i širenja korona virusa u našoj državi.

Ovo je konstatovano na sastanku Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje na kome je analizirana trenutna situacija u vezi sa potencijalnom ugroženošću Crne Gore širenjem korona virusa.

"Kako je Operativni štab za zaštitu i spašavanje operativno multiresorsko tijelo, dogovoreno je da svako iz svoje nadležnosti preduzme neophodne radnje, kako bi uspješno odgovorili nekom složenijem scenariju, ukoliko se pojavi. U tom pogledu, predstavnici državnih organa u ovom štabu dobili su konkretna zaduženja u cilju analize raspoloživih resursa i priprema za organizovani odgovor ukoliko to situacija bude nalagala.", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Takođe, zaključeno je da odgovor na pojavu i širenje korona virusa mora biti sistemski, što podrazumijeva uključivanje svih kapaciteta kako na lokalnom, tako i na državnom nivou.

"U tom kontekstu, Operativni štab nalaže opštinskim timovima za zaštitu i spašavanje da se sastanu i razmotre epidemiološku situaciju na svojoj teritoriji, uz definisanje obaveza i zadataka koji se trebaju sprovesti na lokalnom nivou. Na sastanku je naglašena potreba za dobrom i pravovremenom komunikacijom i koordinacijom između svih organa na državnom i lokalnom nivou, kao i komunikacijom sa građanima.", saopšteno je iz MUPa.

Sa sastanka je upućen apel građanima da svoje aktivnosti i obaveze usklade sa preporukama nadležnih organa jer će na taj način dati puni doprinos smanjenju rizika od korona virusa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.