Ime u Crnoj Gori postalo ponovo važno kao odrednica ko ima pravo mirno da živi a ko da bude manje vrijedan
Petrović

Petrović upozorava

Ime u Crnoj Gori postalo ponovo važno kao odrednica ko ima pravo mirno da živi a ko da bude manje vrijedan

Aktivistkinja Aida Petrović iz Crnogorskog ženskog lobija povodom 27. godišnjice otmice u Štrpcima objavila je poruku pod naslovom . SVA SU IMENA PODOBNA AKO TI ŽELIŠ koju prenosimo u nastavku.

Dana 27.02. 1993. godine u vozu 671 na relaciji Beograd–Bar naredbodavcima i izvršiocima bilo je važno ime putnika.

Stanica Štrpci, 20 putnika izvodi se iz voza napolje i vode se u smrt nevini ljudi! Njihova jedina “greška” bila su “nepodobna imena” koja su govorila o njihovoj vjerskoj pripadnosti što je za zločince i naredbodavce bilo dovoljno da budu ubijeni! Nakon 27 godina sjećam se zločina iz voza smrti 671 i odajem tužno poštovanje sjenima i imenima ubijenima iz mržnje na vjerskoj osnovi.

 Danas 27.02 2020. sa zebnjom konstatujem da je ime u Crnoj Gori postalo ponovo važno kao predznak i odrednica za one koji su bogom dani po vjeri i naciji da mirno živi i oni koji su manje vrijedni čak toliko bezvrijedan da njihovo bitisanje treba obesmisliti,uništiti , strahom i prijetnjama , protjerati , ako treba i fizički ukloniti ! SMRT FAŠIZMU, RASIZMU, VJERSKOM I NACIONALNOM EKSTREMIZMU!

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.