Konjević Polje: Počelo iznošenje stvari iz crkve, pripreme za izmještanje iz dvorišta kuće

Konjević Polje: Počelo iznošenje stvari iz crkve, pripreme za izmještanje iz dvorišta kuće

Stvari iz crkve koja se nalazi u dvorištu Fate Orlović u Konjević-Polju počele su danas, uz policijsko obezbjeđenje, da se izmještaju, prenose bh mediji.

Kako se može i vidjeti na snimku koji je objavljen na Facebooku, radi se o pražnjenju objekta kako bi se moglo izvršiti njegovo izmještanje na drugu lokaciju.

Evropski sud za ljudska prava je u oktobru prošle godine donio odluku kojom se nalaže da se ukloni crkva iz dvorišta Fate Orlović u Konjević-Polju, podsjeća Face Tv.

Bitka nane Fate, podsjeća taj medij, traje više od deceniju.

Krajnji rok za izvršenje presude je 1. april.

Crkva u dvorištu porodične kuće Orlovića sagrađena je neposredno nakon rata. Tokom višegodišnje pravne bitke koju je nana Fata vodila, donešeno je niz sudskih odluka u njenu korist, koje vlasti manjeg bh. entiteta nisu ispoštovale.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.