Princ Hari u Velikoj Britaniji: Slijedi novi život s Megan van monarhije
Princ Hari, foto: Beta/AP

Princ Hari u Velikoj Britaniji: Slijedi novi život s Megan van monarhije

Princ Hari se vratio iz Kanade u Veliku Bitaniju da obavi svoje posljednje zvanične nastupe prije nego što počne novi život, pošto on i njegova supruga Megan, prestaju da djeluju kao visoki članovi kraljevske porodice.

Tridesetpetogodišji princ, šesti u nasljednom redu za prijesto, danas je govorio u Edinburgu na skupu svoje organizcije Travalist (Travalyst) o održivosti putovanja i sistemu procjene ekološkog uticaja avionskih putovanja na turističke boravke.

Narednih nedjelja on će učestvovati u više zvaničnih događaja, prije nego što krajem marta, sa suprugom Megan prestaje da bude aktivni član britanske kraljevske porodice, što će im omogućiti da samostalno zarađuju, kako su i željeli.

Prije nego što ga je predstavila danasna skupu u Edinburgu voditeljka je rekla da je on jasno izrazio želju da se oslovljava samo sa Hari. Njegov zahtjev odražava seizmičku promjenu koja se odvija u britanskoj monarhiji, navodi AP.

"Ako ne djelujemo, porast turizma prijeti da zatvori ili uništi najljepše destinacije na svijetu", rekao je Hari na skupu.

Princ Hari i njegova supruga Megan će prestati sa kraljevskim obavezama 31. marta, odustati od javnog finansiranja i pokušati da postanu finansijski nezavisni. Par koji je dobio titulu vojvoda i vojvotkinja od Saseksa na dan vjenčanja, takođe je odustao od upotrebe brenda "Saseksrojal" (Sussexroyal) zbog britanskih pravila oko upotrebe riječi "kraljevski".

Britanski mediji su ga prikazali kako je sinoć stigao na željezničku stanicu u Edinburgu, izašao iz voza iz Londona sa kapom na glavi i torbom preko ramena, a doputovao je u Britaniju komercijalnim letom.

On će u petak u Londonu u čuvenom studiju Abi Roud prisustvovati snimanju Džona Bon Džovija numere za Inviktus igre, sportskog takmičenja vojnika invalida iz cijelog svijeta čiji je on pokrovitelj.

Hari i Megan početkom godine su se smjestili u luksuznoj vili na periferiji Viktorije, na zapadnoj obali Kanade sa svojim sinom Arčijem, rođenom u maju.

Njih dvoje koji su potresli britansku monarhiju prošlog mjeseca objavljujući svoju odluku o povlačenju kao visoki članovi kraljevske porodice, više neće imati kancelariju u Bakingemskoj palati, gdje živi kraljica Elizabeta druga, a od 1. aprila biće predstavljeni preko svoje britanske dobrotvorne organizacije.

 

Izvor: Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.