Ivan Brajović

Brajović ocijenio

"Brojnost Crna Gora pokazuje na izborima, a ne na ulici"

Brojnost u podršci politikama i viziji razvoja društva, većinska Crna Gora pokazuje na izborima, a ne na ulici, poručio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

Brajović je na sastanku sa ambasadorima zemalja članica Evropske unije i NATO-a i šefom delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, poručio da je Crna Gora u nastavku zaokruženja svog nacionalnog i državnog identiteta, jačanja institucija i vladavine prava, donijela i Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

“Vladajuće strukture su pokazale visok stepen razumijevanja i tolerancije, dok ogroman broj građana ne podržava antidržavne i često veoma uvrjedljive poruke sa protesta”, naveo je Brajović.

Važno je, ističe, što se protesti održavaju na miran način, u čemu izuzetnu ulogu imaju nadležne državne institucije, među kojima najveći teret nosi crnogorska policija.

“Naše djelovanje treba da ide u korist građanskog društva i samih građana, bez obzira na političko opredjeljenje. Mi smo na dijalog spremni, ali za njega je neophodno da i druga strana ima definisane stavove i jasnu politiku”, naveo je predsjednik Skupštine.

Za prevazilaženje izazova i odgovore na aktuelna pitanja, osim vladajuće većine, kako dodaje Brajović građani su odgovornost delegirali i opozicionim parlamentarnim partijama.

“Za istinski demokratsko društvo, treba da se čuje i glas opozicije kroz jasan i konstruktivan stav u Parlamentu”, zaključio je Brajović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.